Jachthaven aan de Westeinderplassen

Dé plek voor jouw boot

De plek voor jouw boot

Direct aan de Westeinderplassen bij Aalsmeer vind je onze jachthaven. De plek voor jouw boot met ruime ligplaatsen en veel faciliteiten voor de zomer, een overdekte winterstalling en alle mogelijkheden voor onderhoud. Of je dat nu zelf wilt doen of liever uitbesteedt aan ons. Je bent welkom bij Jachthaven Stenhuis!

Verrassend mooi

Jachthaven Stenhuis ligt aan een van de mooiste natuurgebieden van Nederland; de Westeinderplassen. Vanaf onze jachthaven vaar je zo de Poel op, zoals we het hier noemen. Een prachtig en uitgestrekt veen- en plassengebied waar je zowel over grote stukken water kunt varen als tussen de vele eilanden door of over kleinere plassen. We zijn dan wel midden in de Randstad, maar hier word je nog verrast door tal van vogels, zeldzame planten en misschien zelfs de meerval.

Faciliteiten

Service staat bij ons centraal. Er is altijd iemand aanwezig in het havenkantoor of op de jachthaven zelf. Maar ook de vele faciliteiten zijn er om het verblijf in onze haven zo comfortabel mogelijk te maken:

\

Sanitairgebouw

Met o.a. toilet, dames- en herendouches en een wastafel

\

Jollensteiger

Voor o.a. catamarans, open zeilboten en rubberboten

\

Speeltuin

Tegenover het havenkantoor met een bankje om toezicht te houden

\

Verhuur sups

Ga suppen op de Westeinderplassen met onze supboards!

\

Dieselpomp

Een dieseltankstation aan de Ringvaart, aan het begin van het parkeerterrein
\

Slobhopper

Voor de uitstort van het chemisch toilet

\

Vuilwaterstation

Voor het legen van de bilge en vuilwatertank

\

Parkeergelegenheid

Ruim voldoende en afgeschermd via een slagboom

Jachthaven Stenhuis - Onderhoud - Schuren - Lakken - Dek - Klein

Onderhoud aan de boot, in zomer en winter

Naast de 265 ligplaatsen tijdens de zomer, zijn er ook ruim 300 plekken in de winterstalling waarvan een deel in een verwarmde loods. Zowel zomers als in de winter zijn wij op onze jachthaven beschikbaar voor het onderhoud aan de boten. Wil je zelf aan jouw boot werken? Dan kan dat ook waarbij divers materieel tot jouw beschikking staat. Dit is vanzelfsprekend wel in overleg en tegen betaling.

Jachthaven Stenhuis - Milieubewust en Duurzaam - steigers gerecycled kunststof en staal

Milieubewust en duurzaam

Wij willen dat elke watersportliefhebber van het mooie natuurgebied om onze jachthaven heen kan blijven genieten. Daarom werken wij zo duurzaam en verantwoord mogelijk. Zo vervangen we de steigers bijvoorbeeld door gerecycled kunststof en staal, gebruiken we ledlampen, waterbesparende kranen en milieu-afbreekbare zeep. De toiletten gaan we spoelen met slootwater en sinds 2020 komt de stroom van 886 zonnepanelen. Elektrische boten kunnen bij ons dus met groene stroom opladen.

Blauwe vlag voor Jachthaven Stenhuis. Vraag het Blauwe Vaantje aan op het havenkantoor.

Blauwe Vlag en het Blauwe Vaantje

Onze inspanningen om milieubewust te werken worden al sinds 2012 beloond met de Blauwe Vlag. Deze internationale milieuonderscheiding toont aan dat onze jachthaven en het zwemwater eromheen schoon en veilig zijn en dat wij actief bijdragen aan het water, milieu en de natuur. Schippers die zelf ook verantwoord, zorgzaam en milieuvriendelijk zijn, kunnen in ons havenkantoor het Blauwe Vaantje krijgen. Een duidelijk signaal om andere watersporters te laten zien dat jij je inzet voor het behoud van de vaargebieden. Om dit Blauwe Vaantje aan te vragen, onderteken je het formulier met de gedragsregels en lever je dat bij ons in. Dat formulier vind je bij ons havenkantoor, de gedragsregels staan hier online.

Meer weten? Mail of bel!

Heerlijk genieten van het water en van jouw boot, dat kan bij Jachthaven Stenhuis in Aalsmeer. Wil je meer weten of heb je een vraag?  Neem dan contact met ons op, we horen graag van je!