Onderhoud aan de boot

Door onze vakmensen of met ons materieel

Door onze vakmensen of met ons materieel

Met goed onderhoud aan de boot heb je langer plezier van jouw vaartuig. Wij regelen dat onderhoud; zowel boven als onder de waterlijn en vakkundig uitgevoerd door mensen met jarenlange ervaring. Wil je liever zelf aan jouw boot werken? Dan kan dat ook. Wij hebben het materieel en in overleg kun je dat gebruiken tegen betaling.

Repartaies en refits

Noodzakelijke reparaties of gewenste refits, wij regelen het. Dat kan het herstellen van schade zijn, maar ook een complete refit van de boot. Wil je jouw huidige boot houden maar het wel weer laten functioneren alsof het helemaal nieuw is? Dan bespreken we samen de mogelijkheden van een refit. Of dat nu het inbouwen van een nieuw systeem is zoals een boeg- of hekschroef, het opnieuw bekleden van de kussens, de installatie van elektrische systemen of het vervangen van het dek. We helpen je graag om jouw boot een tweede leven te geven zodat jij er nog heel lang maximaal van kunt genieten!

Onderwaterschip

Alle boten die bij ons in de winterstalling komen, worden door ons standaard schoongespoten zodra ze uit het water gaan. Dit gebeurt met een warmwater-hogedrukreiniger. Daarnaast is extra onderhoud aan het onderwaterschip mogelijk. Bijvoorbeeld het schuren ervan waarvoor we een schuurmachine met stofafzuiging gebruiken. En het aanbrengen van een nieuwe laag verf of een geheel nieuw verfsysteem.

Cleanen, polijsten & poetsen

Het schoonmaken van een boot is meestal niet het favoriete klusje, maar bij Jachthaven Stenhuis zijn we daarin wel de specialist! Besteed het dus gerust uit als je wilt dat jouw schip perfect onderhouden wordt, of die nu van polyester of staal is. Het cleanen, polijsten en poetsen stemmen we af op de staat van de boot; het kunnen dus alleen de liggende delen zijn die het meest te lijden hebben gehad van de zon of het gehele schip als dat nodig is. Zodra de boot weer glimt en blinkt, zetten wij het in de was. Desgewenst maken we ook het rvs schoon. Het afdekken van de boot met een stoffen boatcover is ook mogelijk.

Jachthaven Stenhuis - Onderhoud - Schilderen - Jordy Brouwer

Schilderwerk aan elk type boot

Een boot schilderen is al een flinke klus, maar een boot echt mooi en strak schilderen is een kunst. En die beheersen wij. Jarenlange ervaring en vakkennis in het schilderwerk is hier van generatie op generatie overgedragen en wij kunnen elk soort schilderwerk vakkundig uitvoeren. Dat geldt voor boten van hout, staal, aluminium en polyester. Het vakwerk van onze schilders is het hele jaar door mogelijk dankzij de speciaal hiervoor geacclimatiseerde werkplaats op onze jachthaven.

Jachthaven Stenhuis - Onderhoud - Service - Gaskeuringen door gaskeurmeester

Keuring gasinstallaties

Keuringen aan gasinstallaties worden bij Jachthaven Stenhuis uitgevoerd door gaskeurmeester Arnaud Brouwer. Hij is sinds 1998 gecertificeerd en keurt gasinstallaties aan boord van pleziervaartuigen tot 20 meter, conform de HISWA-richtlijnen. Wij bieden drie soorten gaskeuringen aan, van een voordelige quickcheck tot de uitgebreide en officiële gaskeuring. De prijzen en omschrijvingen hiervan staan op de pagina ‘Tarieven’.

Jachthaven Stenhuis - Onderhoud - Service - Vuilwatersysteem

Vuilwatersystemen

Met het inbouwen van een vuilwatersysteem, zoals een vuilwatertank, wordt het toiletwater (zwart water) niet meer geloosd op het oppervlaktewater. Iets wat ook niet meer is toegestaan. Bij Jachthaven Stenhuis zijn we gecertificeerd voor het inbouwen van vuilwatersystemen bij pleziervaartuigen en kennen we de verschillende opties daarin. Wil je advies welk vuilwatersysteem het meest geschikt is voor jouw boot? Vraag het ons!

Jachthaven Stenhuis - Botenlift tot 20 ton - Mastenkraan en een bootmansstoel aanwezig

Botenlift & mastenkraan

Op onze jachthaven is een botenlift, een mastenkraan en een bootmansstoel. Met de botenlift tillen we boten tot 20 ton, ook met staande mast (niet tijdens winterstalling). Op de botenlift is een mastenkraan van 1 ton gemonteerd waarmee we de mast veilig kunnen laten zakken en opzetten. Daarnaast is een aparte takel voor een bootmansstoel waarmee we veilig een mast aanslaan met een dubbele zaling. Ook kunnen we van hieruit kleine werkzaamheden aan de mast verrichten. Alle medewerkers op onze jachthaven hebben hun hijscertificaat. Bekijk onze tarieven voor de botenlift.

Jachthaven Stenhuis - Onderhoud - Zelf werken in overleg

Zelf werken aan de boot?

Op onze jachthaven hebben we al het materieel voorradig om aan een boot te kunnen werken. Wil je dat zelf doen? Overleg dan even met ons. Zelf onderhoud is altijd mogelijk en je kunt daarbij gebruik maken van onze botenloodsen en een deel van het materieel. Vanzelfsprekend wel na overleg en tegen een vergoeding.

Ook voor (zelf) onderhoud aan jouw boot ben je welkom bij Jachthaven Stenhuis!

Wil je meer weten over het botenonderhoud door ons of wil je overleggen om op onze jachthaven zelf aan jouw boot te werken? Bel of mail ons dan, we helpen je graag!