Winterstalling bij Jachthaven Stenhuis

Bescherming en onderhoud voor jouw boot

Bescherming en onderhoud voor jouw boot

De winterperiode is de tijd om jouw boot goed te beschermen en te onderhouden. Dat doen wij voor je, bij Jachthaven Stenhuis. Onze winterstalling is binnen en buiten, de overdekte stalling is deels verwarmd. Met onze faciliteiten en vakkundige medewerkers houden of brengen we jouw boot gedurende de winter in topconditie.

De winterstalling

De periode voor de winterstalling is van 1 oktober tot 1 april. Vanaf 1 oktober hijsen wij de boten tot 20 ton op de kant waarna we ze afspuiten en met de yachtcraddle in de stalling plaatsen. Hier staan ze op stevige bokken of karren. De boten worden niet met staande mast gestald. Wel kunnen wij de mast met de mastkraan of botenlift leggen en apart stallen. De kosten voor de winterstalling zijn afhankelijk van de afmeting van de boot en waar de boot gestald wordt.

Overdekte en verwarmde botenstalling

De winterstalling kan buiten, maar ook in onze overdekte botenstalling. Hiervoor beschikken wij over meerdere loodsen. Een daarvan is geheel geïsoleerd en verwarmd via vloerverwarming. Deze loods is ideaal om zelf aan de boot te klussen tijdens de winterperiode en natuurlijk om de boot in deze koude maanden hier te stallen. Kussens en dergelijke hoeven in deze loods niet van de boot gehaald te worden!

Full-service botenstalling in verwarmde loods

Boten tot 7 meter kunnen in een stelling gestald worden in onze verwarmde loods. Deze stellingsplaatsen zijn full-service. Dit houdt in:

  • Uit het water hijsen en afspuiten
  • Ontkalken en schoonmaken van de romp
  • Stevige plaatsing in de stelling
  • Te water laten

Zodra het vaarseizoen begint, is jouw boot klaar om te gebruiken. Is er tijdens de winter nog aanvullend onderhoud nodig, dan kan dit natuurlijk altijd uitgevoerd worden na de winterstalling.

Jachthaven Stenhuis Onderhoud reparaties en refits icoon

Onderhoud door vakmensen of zelf klussen aan de boot

Ook al zijn de Westeinderplassen juist in de winter adembenemend mooi, toch zijn de meeste boten in deze periode niet meer in het water. Juist nu wordt hard gewerkt om ze op te knappen, te onderhouden en gereed te maken voor het komende vaarseizoen. Onze vakmensen zijn de hele winter druk bezig met werkzaamheden aan de boten zodat ze op 1 april weer strak in de lak in het water gehesen kunnen worden. Ook is het mogelijk om in het winterseizoen zelf aan de boot te werken. Hiervoor kan materieel van ons gebruikt worden. Zelf werken aan de boot gebeurt uitsluitend na overleg met een van ons.

Ook zomerstalling of alleen in en uit het water hijsen

Met onze jachthaven aan het einde van de Uiterweg zijn we direct gevestigd aan het mooiste stukje water van Aalsmeer. Niet meer dan logisch dus dat we hier ook een zomerstalling hebben. Booteigenaren kunnen daarvoor bij ons een ligplaats huren voor het hele zomerseizoen, of korter.

Jachthaven Stenhuis - Zomerstalling - Huur een ligplaats huren voor het hele zomerseizoen, of korter
Jachthaven Stenhuis - Botenlift tot 20 ton - Boot hijsen - Zomerstalling

Meer weten?

Zowel de tewaterlating na de winterstalling als het uit het water hijsen na het zomerseizoen gebeurt volgens onze planning. Hier informeren we je tijdig over, zodat je weet wanneer jouw vaarseizoen weer start en wanneer de boot gereed moet zijn voor de stalling. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de winterstalling bij onze jachthaven? Neem contact met ons op, we horen graag van je! Wij zijn aangesloten bij de HISWA.