Jachthaven Stenhuis in Aalsmeer

Een familiebedrijf in de watersport

Een familiebedrijf in de watersport

Jachthaven Stenhuis is een begrip in Aalsmeer en in de watersport. Ons familiebedrijf begon in 1949 en nu, drie generaties verder, zijn we nog steeds actief met boten, maar wel anders dan toen het begon.

Woonarken en kajuitboten

13 oktober 1949 begon Jan Stenhuis aan het eind van de Uiterweg met de bouw van woonarken. Hij huurde wat grond en liet een kleine loods bouwen voor de opslag van het hout en gereedschappen. In 1956 kreeg hij in het kader van het Marshallplan de opdracht om kajuitboten te bouwen voor Amerika. Meer grond werd aangekocht, een botenloods werd gebouwd net als een paar steigers en enkele weekendarken voor de verhuur.

 

Jachthaven Stenhuis - Vroeger

HISWA 1960

Op de HISWA in 1960 presenteerde Jachthaven Stenhuis ‘De Flevokruiser’, een plakhouten kajuitzeilboot. De opdrachten stroomden binnen, maar er was ook veel werk in de woonarken. Een keuze moest gemaakt worden en dat werd toen de arkenbouw. Tot 1967 zijn er maar liefst 350 arken gebouwd waarvan een enkele nog steeds in onze jachthaven ligt.

Uitbreiding

Gedurende de jaren konden we land van verschillende buren aankopen en zo onze jachthaven aan alle kanten uitbreiden. In 1975 werd een nieuwe jachthaven gegraven en een grote botenloods gebouwd. De ‘Nieuwe haven’ heette dat toen en eigenlijk noemen we dat nog steeds zo.

Jachthaven Stenhuis

Inmiddels heeft de jachthaven de arkenbouw vervangen. Toch zijn we nog steeds druk met boten; voor de winterstalling, de ligplaatsen en natuurlijk het onderhoud, de reparaties en gewenste refits. Met drie botenloodsen, een botenlift en een team vol vakmanschap staan we dagelijks voor al onze klanten klaar.

Ons team

Het huidige team is nog steeds familie van de oprichter; Marjan Brouwer – Stenhuis en Harm Brouwer hebben jarenlang de jachthaven gerund en een tijd terug alweer het stokje overgedragen aan de derde generatie. Arnaud Brouwer en Jordy Brouwer zorgen nu samen met hun gezinnen voor het reilen en zeilen op de jachthaven. En Leo, al meer dan 45 jaar op de jachthaven in dienst, is ook nog dagelijks bij ons aan het werk. Een echt familiebedrijf dus!